Gyülekezeti múzeumlátogatás

Úti cél: a remény!

Nézzük meg közösen március 19-én szombaton délután 3 órakor a Budapesti Történeti Múzeum időszaki és állandó kiállításait! Az időszaki kiállítást tárlatvezetővel járjuk végig!

Úti cél: a remény. Ez a címe az decemberben nyílt időszaki kiállításnak. Nemrégiben a Reformátusok Lapjában jelent meg egy több oldalas cikk a kiállításról, hiszen a Református Egyház is kivette a részét a gyermekvonatok szervezéséből. Ebből a gyülekezetből is mentek gyermekek Hollandiába. Bibó István történetét pedig külön tárló mutatja be.

Állandó kiállításokrók röviden: Budapest – fény és árnyék című kiállítás a város 1000 éves történetét mutatja be. Láthatjuk a híres gótikus szobrokat, melyek 1974-ben kerültek elő. Illetve a középkorban egy nagytakarítás során kidobott és csodálatosan megőrződött bőr-textil és fa anyagokról készült kiállítást. Köztük van egy Anjou-címeres kárpit Zsigmond korából. 

A Vármúzeum alsó szintjén a középkori királyi palota történetét és helyreállított tereit látogatjuk meg. A palota történetéhez szorosan kapcsolódnak az uralkodócsaládokat reprezentáló címeres emlékek, a Mátyás király korát felidéző reneszánsz kőfaragványok, cserépkályha-rekonstrukciók, használati tárgyak, edények. A királyi udvar életébe nyerhetünk bepillantást a Corvina-könyvtárat bemutató kiállításrészen.  A Királypincében megismerhetjük a korabeli higiéniás szokásokat, egy kőfaragóműhely és az őrség pihenőszobája pedig a mindennapok világát idézik fel. Meglátogatjuk a 2019-ben megnyílt Albrecht-pincét is. Itt kerül bemutatása a palota és a város vízellátása.  

Felnőtteknek 2000 forintot, gyermekeknek 6 éves kor fölött 1000 forintot kell befizetniük. Találkozó a múzeum előtt vagy fél kettőkor az Arany János utcai buszmegállóban vagy az ötös buszon. A gyermekek és fiatalok kísérő nélkül is jöhetnek velünk.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .